Hrvatska Farmacija 24
#1 Ljekarna u HR
Telefon u Hrvatskoj: +385 1 4616 805

Liječeći nedostatak seksualnog nagona kod žena i muškaraca, povećajte libido sada

Vratite seksualni nagon u vezu

Kada je želja za seksom smanjena, u postojećoj vezi mogu nastati veliki problemi. Stoga je vraćanje seksualne želje nešto što treba shvatiti ozbiljno. Osoba pogođena smanjenim seksualnim nagonom možda neće primijetiti da on nestaje. To je zato što se obično događa malim koracima tijekom dugog vremenskog razdoblja. Odjednom jednog dana shvatite da nemate obilje seksualnog nagona. Međutim, to također utječe na partnera, gdje obično ima veliki psihološki utjecaj da ga partner više odbija.

Kao posljedica toga, nameću se pitanja kako da povratim svoj seksualni nagon, naravno. U međuvremenu, ovaj će se članak usredotočiti na to zašto može doći do velikih fluktuacija u ljudskim afrodizijacima i što možemo učiniti u vezi s tim. Osim toga, također će biti pojašnjeno kako dobiti opciju za rješavanje problema i osigurati da ona traje. Usput će biti informacija o razlikama između muškaraca i žena.

O nedostatku seksualnog nagona muškaraca nismo uvijek govorili

Nedostatak seksualnog nagona kod muškaraca dugo je bio nešto o čemu se nije pričalo. Zaostala želja za seksom kod žena je nešto što je već dugo poznato. Proizvođači proizvoda prepoznaju te razlike i također su razvijeni različiti proizvodi za svaki spol. Primjer je proizvod Lovegra, koji je usmjeren izravno na žene. Međutim, važno je napomenuti da gubitak seksualnog afrodizijaka nije nešto što je isključivo za jedan od spolova, niti je to ikada bilo.

Kada seksualni užitak nestane ili se jako smanji, tada se događaju sukobi i svađe. Ako ne dobijete razgovor o tim krizama i riješite se nedostatka seksualnog nagona, onda to može odbiti dvije osobe jedna od druge, pri čemu će se one boriti jedna protiv druge umjesto da se zajedno bore da se riješe nastalog problema.

Među najčešćim uzrocima nedostatka seksualnog nagona muškaraca su stres, depresija, anksioznost u pogledu izvedbe i problemi s partnericom. Osim toga, prema nekoliko znanstvenih studija, problemi zlouporabe supstanci također imaju velik učinak na muškarce. Hipogonadizam je još jedno stanje koje se može naći kod ovih muškaraca, gdje je nedostatak seksualnog nagona posljedica smanjene endogene proizvodnje testosterona.

Nedostatak seksualnog nagona kod žena može imati nekoliko uzroka

Bitno je spomenuti da može postojati nekoliko razloga za nedostatak seksualnog nagona kod žena. Međutim, može se doći u situaciju da misli da nemam prave alate koji su mi potrebni da ponovno dobijem normalan seksualni nagon. Na primjer, na nas kao ljudska bića uvelike utječe kako naši životi inače teku. Na primjer, ako imamo posla sa ženom koja doji, tada je njezin seksualni nagon obično minimalan, jer se proizvodi hormon oksitocin. Međutim, ženska kontracepcija također može utjecati na seksualnu želju. Prevalencija je do 15% žena koje kažu da kontracepcijske pilule smanjuju njihov seksualni nagon, pa nedostatak kontracepcijskih pilula može biti dobro mjesto za početak. Kod muškaraca je stres najčešće razlog gubitka spolnog nagona.

Na spolni nagon žena utječe širok raspon čimbenika. U slučaju žena, na primjer, neke će žene osjetiti psihičku nelagodu tijekom poroda, jer su im se tijela fizički promijenila. Međutim, učinak može biti i psihološki, jer žena može razviti drugačiji pogled na sebe i svoje tijelo kao rezultat drastičnih promjena u tijelu koje se događaju tijekom i neposredno nakon trudnoće. Menopauza je još jedno vrijeme u životu žene kada seksualni nagon može biti drastično pogođen. Ravnoteža hormona se mijenja oko menopauze. Istraživanja na ovom području pokazuju da su hormonalne promjene posljedica smanjene proizvodnje estrogena, progesterona i testosterona. Tipični učinci ovoga su nedostatak seksualnog nagona, valovi vrućine i znojenje oko genitalija. Sve to može doprinijeti da se žena ne osjeća ugodno ni fizički ni psihički. Želja je stoga pogođena.

Ipak, ključno je ispitati postoji li temeljno objašnjenje zašto je seksualni nagon nestao. Ako netko identificira uzročnost, možda će biti moguće eliminirati ovo uzročno objašnjenje. Ako je problem ukorijenjen u osnovnoj bolesti, možda će biti potrebno liječenje kako bi se izazovi ponovno stavili pod kontrolu.

Veći seksualni nagon muškaraca i žena ne mora biti nemoguć

Od vitalnog je značaja da budete otvoreni prema svojoj djevojci ili supružniku kada prvi put uočite probleme s niskim ili manjim seksualnim nagonom. Stjecanje veće otvorenosti u vašoj vezi stvara najbolju osnovu da možete zajedno riješiti univerzalnu valjanost i ponovno imati veću želju za seksom. Na taj ćete način imati priliku jedno drugo podržati u ovoj aferi koja pogađa vas oboje.

Tada možete zajedno pokušati istražiti je li se nešto promijenilo u vašem životu tijekom nedavnog razdoblja. Preporuča se dotičnoj pojedincu s tim u vezi da pokuša osjetiti što je točno uzrok problema. Ako se može identificirati, možda je moguće ispraviti kako se želja za seksom može naknadno ponovno povećati.

No, nakon što ste riješili gnjavažu, postavlja se pitanje kako osigurati da ovo poboljšanje potraje. Kao što je prethodno opisano, to svakako može utjecati na suživot i u konačnici biti ono što uništava odnos ako se ne brine o tome.

Članci na blogu:

  1. Nedostaje testic u kupnji
  2. Pročitajte što znači impotencija i liječenje tabletama - izbor je velik!
  3. Saznajte sve o rješenjima kao i liječenju problema s erekcijom tabletama
  4. Seksualnost kod starijih osoba: seksualni položaji i seks za starije osobe
  5. Bol tijekom seksa ili u maternici - možda patite od dispareunije
  6. Liječeći nedostatak seksualnog nagona kod žena i muškaraca, povećajte libido sada